Test o koních

21. prosince 2006 v 11:17 | J-ULIA |  Koně

Všeobecný test o koních:

1.) Jak se nazývá část v kopytě, která je tvaru V?

a.)špánek
b)střelka
c)škára

2.)Kolik má klisna zubů?

a.) 36 zubů
b.) 41 zubů
c.) 38 zubů

3.)Skoková soutěž se nazývá?

a.)drezura
b.)základy skoků
c.)parkur

4.)Jak se jmenovali koně, které choval kmen Nez-Percé?

a.)Islandský pony
b.)arabský plnokrevník
c.)appaloosa

5.)Jak dlouho je březí klisna?

a.)9měsíců
b.)10 měsíců
c.) 11měsíců

6.) Jaká je normální teplota koně ?

a.) 38 - 38,6 °C
b.) 36,9 - 37,6 °C
c.) 39 - 40 °C

7.) Který kůň byl koněm vikingů?

a.) appaloosa
b.) islandský pony
c.) fjordling

8.)Která z těchto věcí nepatří do vybavení na čištění koně?

a.) hřbílko
b.) kartáč
c.) chaps

9.)Z jakého materiálu je vyrobena pálka na pólo?

a.) pouze ze smrkového dřeva
b.) nejlepší je lipová dřevo
c.) z bambusu

10.) Dá se na dámském sedle skákat?

a.) Ne, jelikož se v něm velmi špatně udržuje rovnováha již při normální jízdě
b.)Ano

11.) Co jsou žuchvy?

a.) nozdry koně
b.) nejširší místo hlavy koně nad kloubem spojující čelisti.
c.)Je to nejužší část hlavy koně
Správné odpovědi:1.)b;2.)a;3.)c;4.)c;5.)c;6.)a;7.)c;8.)c;9.)c;10.)b;11.)b
11-10bodů:Super! Blahopřeji ke skvělému výkonu;-)
9-5bodů:Celkem dobré znalosti stále toho o koních víš celkem dost
4-0bodů:No nic moc sedni si s knížkou a chvíli si něco počti. Uvidíš, že za nějakou dobu na tom budeš o hodně lépe
.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 anetka anetka | E-mail | 15. prosince 2007 v 23:16 | Reagovat

super test

mela jsem presne 11bodu a slo mi to jako po masle

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama